Sidor

Kerstins tårta

Min syster bjöd på den här några gånger och vår mamma skrev av hennes recept, därav Kerstins tårta. Vem som ursprungligen skrivit receptet vet jag inte.

Mandelbottnar:
  • 1 ½ dl sötmandel
  • 4 äggvitor
  • 1 ½ dl strösocker
Mandeln skållas, skalas och mals och blandas i de hårt vispade äggvitorna tillsammans med sockret. Rita 2 ringar på bakplåtspapper och smöra. Bred ut smeten och grädda i 175° i 15 min.

Smörkräm:
  • 4 äggulor
  • 1 ¼ dl strösocker
  • 1 dl kaffegrädde
  • 150 g smör
Vispa äggulor och socker i en kastrull, häll i grädden och låt det sjuda under omrörning tills det tjocknar. Vispa ner mjukt smör lite i sänder. Ställ i kylen att bli kallt.

Skålla och skala 1 dl sötmandel och skär dem på längden. Lägg ihop tårtan kaka - kräm - kaka - kräm - mandel. Ställ in i kylen några timmar innan den ska ätas.