Sidor

American cheese cake

Den "riktiga" cheese caken enligt mig. Uteslut gärna kanelen i själva smeten, den tar gärna över.
  • 15 grahamskex, t ex digestive
  • 4 msk smält smör
  • 3/4 dl socker
  • ½ tsk kanel

  • 300 g Philadelphia Cream Cheese (en stor burk)
  • 2 ägg
  • 1 1/4 dl socker
  • ½ tsk kanel
  • saften av 1 citron

  • 3 dl gräddfil
  • ½ tsk vaniljsocker
Krossa kexen genom att banka sönder dem i en tjock plastpåse med t ex en kavel eller något annat tungt. Blanda ihop smulorna med smöret, 3/4 dl socker och ½ tsk kanel. Tryck fast smulorna i botten på en pajform, grädda i 185 grader i 5 min.

Vispa osten mjuk, tillsätt äggen, sockret, kanelen och citronsaft. Vispa smeten pösig, bred ut den i formen och grädda i ytterligare 20 min. Rör ihop gräddfil och vaniljsocker och bred ut över kakan. Krossa ett par kex och strö över och grädda i 5 min till. Ställ kakan att kallna helt och hållet.