Sidor

Gertruds kaka

Hållbar och saftig, kan göras glutenfri.
  • 4 ägg
  • 2½ dl socker
  • 100 g mandel
  • 1½ dl ströbröd alt. glutenfritt
  • 1 apelsin, rivet skal
  • 125 g smält smör
  • 1 dl grädde
  • mörk blockchoklad
Rör äggulor och socker till en porös smet. Mal mandeln och blanda den med ströbröd och apelsinskal. Rör ner smör och grädde i ägg- och sockersmeten. Tillsätt ströbrödblandningen.

Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten. Häll i smord och bröad form. Grädda i 175 grader i ca 1 timme, kolla med en sticka att kakan är klar. 

Riv chokladen grovt och strö den över kakan medan den fortfarande är varm. Bred ut chokladen eller låt den vara som den är och låt kakan kallna.