- 6 ägg
- 6 dl socker
- 6 dl vetemjöl
- 6 tsk bakpulver
- 3 dl kallt vatten
- 200 g margarin
- 2 dl socker
- 2 äggulor
- 4 tsk vaniljsocker
- 1 dl kokosflingor
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver noga och sikta ner i äggsmeten, rör om väl. Häll i vattnet och rör om väl igen. Bred ut på bakplåtspapperklädd långpanna. Grädda i 225° i ca 10-15 min tills ytan är gyllengul. Låt svalna.
Blanda margarin, socker och äggulor i en kastrull. Sjud under omrörning tills det tjocknar. Bred ut över den avsvalnade kakan och strö kokos över.
Tips:
Kakan är rätt så tråkig i färgen. Färga kokosen i en eller flera färger med hushållsfärg innan du strör över den så blir kakan rasande grann (som Birgitta Rasmusson brukar säga).