Sidor

Silviakaka

Receptet fick jag när jag för 18 år sen praktiserade i köket på ett dagis (som det hette då).
  • 6 ägg
  • 6 dl socker
  • 6 dl vetemjöl
  • 6 tsk bakpulver
  • 3 dl kallt vatten

  • 200 g margarin
  • 2 dl socker
  • 2 äggulor
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 1 dl kokosflingor
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver noga och sikta ner i äggsmeten, rör om väl. Häll i vattnet och rör om väl igen. Bred ut på bakplåtspapperklädd långpanna. Grädda i 225° i ca 10-15 min tills ytan är gyllengul. Låt svalna.

Blanda margarin, socker och äggulor i en kastrull. Sjud under omrörning tills det tjocknar. Bred ut över den avsvalnade kakan och strö kokos över.

Tips:
Kakan är rätt så tråkig i färgen. Färga kokosen i en eller flera färger med hushållsfärg innan du strör över den så blir kakan rasande grann (som Birgitta Rasmusson brukar säga).