Sidor

Rulltårta med moccakräm

Enkel, snabb och mycket god.
  • 3 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 5 msk potatismjöl
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk snabbkaffepulver
  • 1 msk hett vatten
  • 1½ dl florsocker
  • 100 g smör
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda kakao, potatismjöl, vetemjöl och bakpulver och sikta ner i äggblandningen. Rör om noga. Bred ut smeten på smort bakplåtspapper som du vikt upp kanterna på (och fäst i hörnen). Grädda i mitten av ugnen i 250° i 5 min. Passa så att kakan inte bränns.

Strö ut socker på ett bakplåtspapper och stjälp upp kakan, låt kallna.

Smält smöret, blanda ner övriga ingredienser och bred ut krämen över kakan. Rulla ihop och lägg kallt minst en halvtimme innan du äter den.