Sidor

Flarntårta

Knepig smakkombination men gudomligt god. Min systers barns favoritfödelsedagstårta när de var små. På kalas dukar man fint så systern tog fram finporslinet och fina kaffeskedar att äta tårtan med. Det gick inte... Hammare och spik hade passat bättre. Nej det är en överdrift men bottnen är så hård att man måste ha rejäla ätdon.
  • 2 dl socker
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ dl grädde
  • ½ dl ljus sirap
  • 150 g smält smör
  • Chokladpudding, vispad grädde och blåbär till dekoration
Blanda allt utom dekorationen och bred ut i en smord springform. Grädda 15-20 min i 200°. Obs! smeten är lös när du tar formen ur ugnen. Låt kallna.

När kakan är kall tar du ur den ur formen och lägger på ett fat. Vispa ihop chokladpuddingen, så mycket du vill ha och som får plats. Bred ut den på kakan. Lägg eller spritsa ut grädden och blåbär, så mycket du vill ha. Servera med rejäla skedar eller ännu hellre tårtgafflar.